Dollar mot svenska kronorDollar i SEK


När man reser utomlands eller ska göra affärer i Dollar kan det vara bra att ta reda på vad Dollar i SEK har för värde. Det innebär att man kollar upp hur många Svenska Kronor det går på en Dollar. Beroende på vilken typ av Dollar man vill köpa får man betala olika höga priser för en Dollar i SEK. Till exempel så är dollarn i Singapore billigare än Dollarn i både USA och Australien i SEK.

Köpa Dollar i SEK

Det finns två sätt att räkna ut Dollar i SEK. Det första är kursen man ska använda sig av om man vill köpa Dollar i SEK. Det innebär att man vill köpa någon form av Dollar från något land med sina Svenska Kronor. Går man till ett växlingskontor innebär det att växlingskursen är högre om man vill köpa Dollar än om man hade velat sälja Dollar. Det innebär att om en Dollar kostar ett visst antal Svenska Kronor att köpa så köper samma växlingskontor Dollar för en lägre kurs i SEK.

Sälja Dollar i SEK

När man har varit ute och rest eller tjänat pengar i Dollar kan man vilja sälja dessa Dollar i SEK. Alltså, man vill växla sina Dollar till Svenska Kronor. Gör man detta får man inte lika mycket pengar för sina Dollar som man hade behövt betala för dem hos sitt lokala växlingskontor. Därför bör man undvika att växla Dollar till SEK så mycket det går och göra så mycket av sina affärer i Dollar som man bara kan.